Arvato

Reference

ADJÖ TILL PAPPER OCH FEL NÄR KONSUMENT ANMÄLER OM AUTOGIRO PÅ NÄTET OCH SIGNERAR MED BANKID

”Vår affär drevs av att få en automatiserad process för signering av autogiro. Vi vill erbjuda våra kunder ett mervärde och ett sådant är att vi jobbar effektivare vilket eSign bidrar till.

- Per Nilsen, Office Manager, Arvato Financial Solutions AB -

Arvato Financial Solutions finansierar bland annat företags kundreskontra och fakturor. Sedan flera år samarbetar Arvato med Posti Messaging  som digitaliserar och hanterar utgående fakturaflöden. Ett led i digitaliseringen är att Arvato nu även använder Posti Messaging s digitala signeringstjänst eSign för flera av sina kunder. Med eSign kan kundernas slutkunder i en blankett direkt på webben beställa autogiro och signera digitalt med BankID.

Utmaning

Utmaningen för Arvato var att kunna erbjuda sina klienter en effektiv hantering av deras slutkunders anmälningar om autogirobetalning. Den pappersbaserade processen var tidskrävande och behäftad med fel samtidigt som den var omständlig för konsumenten. Målet var att få till en effektivare process som dessutom skulle vara så enkel att den kunde locka fler konsumenter att anmäla sig till autogiro.

Lösning

Lösningen blev att använda Posti Messaging s molnbaserade tjänst eSign där konsumenten online kan fylla i en blankett och signera med sitt BankID och avarto tar emot anmälningarna som samlad fil för maskinell behandling.

Läs hela referensen (pdf)

Läs mer om eSign


Arvato Arvato Financial Solutions is a global supplier of financial services and a subsidiary of
Arvato AG, which is part of Bertelsmann SE & Co. KgaA. The company has about 7,000
employees in 22 countries and provides professional outsourcing services (Finance
BPO) that focus on cash flow in all phases of the customer’s lifecycle, from risk management and invoicing to the management of debtors, the sale of assets and debt collection services.

Fler frågor?

Vi svarar gärna!

KONTAKTA OSS